söndag 25 april 2010

Bryggmästaren tillbaka och start på grill säsongen


Vart har jag varit? På resande fot, mesta tiden i tyskland av familjeskäl. Men har hunnit med att jobba lite mellan varven och det har varit riktigt mycket att göra och mycket har hänt. Bland annat har vi haft extern BRC revision vilket gick mycket bra. Mycket tack vare mina duktiga medarbetare som alla gjort ett jätte jobb med att finslipa ordningen inför årets stora dag. Efter denna prestation blev det tårta i fredags.

Hunnit med att dricka en och annan pilsner har jag med. I Tyskland blev det mest Veltins och Krombacher men en och annan Radeberger slank också ner. Provade dock en ”ny” tysk öl (i alla fall ny för mig), Schöfferhofer Eis Kristall, alltså en veteöl med en mycket ren och lätt kropp men med den typiska och angenäma smaken av nejlika som härstammar från en karbonsyra som sedan blir en högre alkohol vid namn 4-Vinyl-Guajakol. En bra öl. Tog även med mig en annan favorit hem, Hackebecker Pils (Hackebeck var ett bryggeri i Bremen som låg mitt i mot det stora Bryggeriet BECKS, nu brygger Becks denna sort men den är lika god för det!).

Pistonhead Spring Edition har fortsatt sälja bra och vi har nu sålt den fyrdubbla mängden mot vas vi trodde.

Det största som hänt är att vi tappat Pistonhead Summer Brew. En ljus lageröl där jag använder 15 % ljus karamell malt för att balansera upp den aromatiska humlen. I denna sommar brygd framträder aromhumlen angenämt, jag har valt att använda amerikanska Amarillo och en engelsk humle vid namn Bramling Cross vilket ger brygden en lätt arom av svarta vinbär. Inte bara den solgula färgen för tankarna till sommaren utan även den sommar lika doften. Jag är mycket nöjd med brygden och jag hoppas den säljer lika bra som Spring edition.




Och denna sommarlika vårdag efter mycket hårt trädgårdsarbete och ett par saftiga lamm kotletter på grillen slank det ner en Pistonhead Spring Edition samtidigt som man på avstånd hörde ljudet av Vulcan Riders motorcyklar… Bara en vecka kvar tills Pistonhead Summer Brew släpps på systembolaget….
Vilken härlig dag