torsdag 24 juni 2010

Midsommar




Imorgon är det midsommar, svenskens största högtid ;-) . På bryggeriet har det varit den stressigaste veckan i år. Överallt har det varit ett fasligt tempo, lastbil efter lastbil har lastats från lagret, tappningen har kört full fart för att fylla lagren igen. Filtret har kört på högtryck för att fylla trycktankarna och i brygghuset har vi kämpat på för att inte minska på tanklagret. Nu blir det ett väl förtjänt midsommar firande och sedan är det dags för semester för många av oss. Själv så jobbar jag några veckor till, det skall ju snart lämnas in prover till systembolaget och jag har ett par nya recept jag vill testa innan det är dags! Men först skall även jag fira midsommar. Det blir en ”lugn” midsommar med familjen och några vänner, traditionellt med dans kring stången (kanske inte för mig, men barnen ;-)), sill, nypotatis och jordgubbar och vad dricker man till detta?... midsommar betyder för mig ljusöl, sältan i fisken kräver en öl som släcker törsten och balanserar upp. För mig blir det således ett par Spendrups Old Gold! Och senare i goda vänners lag hade jag tänkt att bjuda på lite Mariestads prima lager. Ja en fredag att njutas av.
Höll ju på att glömma nubben det blir ett hemma kryddat malörts brännvin, trädgårds skörd 2009. Såg att malörtsplantan tagit mycket stryk under vintern. De senaste åren har jag kunnat skörda en bryggmästare famn full men i år blir det nog bara en näve. Men däremot växer sig humlen just nu i full prakt. Har några plantor Saazer, Nothern brewer, Super styrian och brewers gold. Kan bli en spännande hembryggar höst…bara jag hittar tid till det!

GLAD MIDSOMMAR!!!

2 kommentarer:

  1. Har inte din far lärt dej att Malörten skall vara välpinkad för att ge bra skörd.

    SvaraRadera
  2. glöm inte att det räknas som olaglig sprittillverkning att krydda brännvin, så är bäst att supa upp bevisen fort ;D haha

    SvaraRadera