onsdag 13 januari 2010

PISTONHEAD påväg


Det är redan onsdag, denna andra vecka på det nya året har bra flugit förbi! Kanske för att allt har rullat på väldigt bra. Både brygghuset och filtret har kört på högvarv. Planerat har vi 42 brygder och över 15000 hl kommer att lämna filtret. Redan på väg mot högsäsong?

I försöksbryggeriet har vi testat olika sorter Melanoidinmalt. Melanoidinmalt är ett mycket högupplöst malt dvs. både protein och stärkelse är frigjorda och delvis nedbrutna. Det torkas sedan (på fackspråk kölnas) och får en mycket speciell och intensiv arom. Maltet blir även lätt syrligt vilket ofta återspeglar sig i ölet. Färgen ca 70 EBC och gör ölet är djupt rödbrunt. Jag använder bland annat Melanoidinmalt i julölen och Mariestads Porter. Men vem vet kanske blir något nytt spännande. Det är i allfall en mycket komplex och oerhört intressant råvara.

Och idag blev det officiellt med våran nya öl Pistonhead (se länken nedan). Det skall bli otroligt intressant att se hur denna doft och smak explosion kommer att mottagas!

http://www.spendrups.se/lib/NewsdeskPage.aspx?id=767&nd_ukey=e5acc560b4ddb2d14c795da862e1a61d&nd_view=view_pressrelease&nd_id=361474

1 kommentar:

  1. Många goda öl är det som kommer från bryggeriet. Ibland krävs det dock en Loka så varför inte den nya Loka Krusbär! :-)

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera