torsdag 14 januari 2010

Projekt NORRSKEN


Att få dela med sig av det man brinner för är otroligt roligt och tillfredställande! Jag jobbade innan jag började på Spendrups som ansvarig bryggmästare på forsknings bryggeriet på VLB i Berlin (Versuch und Lehranstalt für Brauerei in Berlin) det vill säga på bryggerihögskolan i Berlin där jag lärde ut till ett stort antal studenter från hela världen.

Idag var det en grupp med ungdomar på bryggeriet som är utvalda att delta i PROJEKT NORRSKEN. Det är ett projekt mellan högstadieskolor i Botkyrka och svenskt näringsliv där de elever som deltar är flerspråkiga och uppnår goda resultat i skolan samt har intresse för matematik och NO-ämnen. Genom projektet hoppas vi kunna:

• Påverka livsvalet för eleverna på ett positivt sätt

• Bidra till att öka intresset och motivationen för ett framtida yrkesval inom NO-Tekniksektorn(ex. civilingenjör eller liknande)

• Bidra till att öka förståelsen inom Näringslivet för dagens ungdomars livs- och levnadsbetingelser

Spendrups har varit fadder för Kärsbyskolan sedan starten 2005 alltså femte året vi är med i projektet och som sagt mycket roligt. Idag klarade vi av teori och praktik i försöksbryggeriet kring krossning, mäskning och avsilning. Om 14 dagar fortsätter vi med kokning och jäsning. Calle höll pedagogiskt i taktpinnen i försöksbryggeriet. Jag körde teori passen. Ungdomarna kommer under våren beöka olika avdelningar på Spendrups och lära sig allt från öl till läsk, tappning till marknadsföring. Efter avslutad praktik skall ungdomarna redovisa sitt arbete för Spendrups och sina kamrater på skolan och deras lärare. Lärarna kan ju även få provsmaka en slurk av elevernas öl.


Skoj att dela med sig…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar