söndag 24 januari 2010

Tiden går fort

En vecka utan ett enda blogginlägg! Det har varit fullt upp i förra veckan. Hade två utbildningar, i tisdags var jag på en HACCP utbildning och i torsdags på en utbildning om brandfarliga varor.
HACCP (Faroanalys av kritiska styrpunkter) är en viktig hörnsten vid produktion av livsmedel och tilllika ett lagkrav. I grunden går det ut på att identifiera risker i tillverkningen som kan ge upphov till en fara för konsumenten. Detta görs genom riskbedömningar av verksamheten. Det var en mycket intressant utbildning och från och med den 1 februari kommer jag vara delaktig i Vårby bryggeriets HACCP grupp, nya utmaningar!
Brandfarliga varor -utbildningen är en del av det systematiska brandskyddet som tillämpas på Spendrups och kursen gav arbetsledare en överblick över temat.
I onsdags kväll hade vi besök av familjen Wall som har ett lantbruk söder om Stockholm och odlar en del av det maltkorn vi använder. Det blev en mycket trevlig kväll med rundvisning och lite provsmakning med efterföljande diskussion om den nya skörden ( som inte är så jätteny längre) Det känns bra att ha nära kontakt med sina råvaruleverantörer. Resten av tiden gick åt till möten, medarbetarsamtal och en hel del planeringsarbete. I försöksbryggeriet har vi börjat med produktutvecklingar inför höst och vinter…

…Tiden går fort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar