fredag 20 november 2009

Förhandsinformation om nytt öl

Vad tänker ni på när man säger amerikansk öl? Spontant skulle nog många säga blask, smaklöst och lättdrucket! MEN många av de 1525 bryggerierna (juli 2009) gör fantastiskt goda öl på andra sidan Atlanten och det är just från de små bryggerierna i USA som jag hämtat inspiration för vår nya öl – PISTONHEAD spring edition –. Det är ett öl där modernitet möter tradition. Jag har nämligen använt traditionell tysk och tjeckisk humle tillsammans med moderna och mycket aromatiska humlesorter från Amerika.

Smaken är humlearomatisk och beskan balanseras upp med en sötma från mörk och ljus karamellmalt. Extra stor vikt har jag som sagt lagt vid humlearomen som humlats med tre exklusiva aromhumle sorter: Saazer, Cascade och Amarillo. I doften finner man både citrus och grape. Färgen är som ljus bärnsten. Ölets friskhet och blommighet passar utmärkt till kryddig och smakrik mat.
Pistonhead spring edition kommer att säljas på restaurang och på Systembolaget från den 1 februari! Jag gillar verkligen designen! Den är tuff och kommer definitivt att synas i hyllorna på Systemet.
Ja, nu är det bara till att vänta.....och vänta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar