måndag 28 december 2009

Julefrid och god mat

Nu är julstöket förbi, både hemma och på jobbet. Jag är tillbaka på bryggeriet och allt är som det skall vara, det luktar mäsk i brygghuset och nere i filtret springer flinka fötter mellan filter och trycktankar.
Min julhelg var härlig och lugn tillsammans med familjen och inte helt oväntat stod det ett par flaskor Mariestads julbrygd på vårat julbord men även en eller två Wisby julbrygd fick ta plats på det halländska julbordet med mycket grönkål, revben, grisfötter och mycket mer. Ölen hittade sin plats till var maträtt, den mycket humlearomatiska och lättrökta Wisby julbrygd passade absolut bäst till de glaserade och grillade revbenen. Mariestads gav både skinkan och leverpastejen en ny smakhorisont. Julmat är gott men nu när sista skinkbiten är uppäten känns det skönt att det är ett år tills nästa gång, blicken höjs nu till nyårsfesten och de gudomliga drycker som då skall inmundigas. Som aperitif blir det i alla fall en Old Gold i sin eleganta flaska, därutöver det får vi se…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar